ZLOČINI I NASILJA NE ZASTARIJEVAJU

Početna stranica » Korijeni zločina u vjerskim institucijama » Božja ili crkvena pravednost

Božja ili crkvena pravednost

Vaga2000 godina kao i danas, Zapad se zaogrće imenom kršćanstva. Kako to da preko milijardu kršćana nisu uspjeli svijet promjeniti na bolje? Sedamdeset tisuća ljudi nastradalo je kod zauzimanja Jeruzalema od strane kršćana – Izrealčana. Ti su kršćani išli potom na grob Isusa kako bi se zahvalili za grozotu koju su napravili. Takozvani kršćani već dvije tisuća godina obezvređuju ime Isusa iz Nazareta.

Što vrijede silne molitve kršćana za mir u svijetu ako imaju terorističke misli!? Što vrijedi ako smo protiv rata, a ratnički smo raspoloženi!? Možemo li moliti za mir ako je u našim mislima odbojnost prema

neistomišljenicima!? Crkveni moćnici nisu izgrađivali kršćansko dostojanstvo Isusa iz Nazareta, već su izgrađivali ono što je njima odgovaralo – crkvenu moć i bogatstvo!

Isus je naučavao među ljudima jednakost, slobodu, jedinstvo, bratstvo i pravednost. Da li je pravda u ratu ili je u miroljubivim mislima kako je to On naučavao!? Tisućama godina nejednakost je donošena u svijet, a Njegov temeljni nauk “Govor na Gori” crkve su proglasile utopijom! Tisućama godina religije su potiskivale božanski nauk kako bi učvrstile svoj položaj u društvima.

Trebamo li se zapitati gdje leže korijeni terorizma? Nije li on posljedica jednog dugog razdoblja nepravdi nad pojedincima, skupinama ljudi, pa i prema mnogim narodima koji su za neke bili divljaci i manje vrijedni stanovnici ove Zemlje!

Mir se ne stvara bombama ili molitvama, već miroljubivošću i svjesnošću kozmičkih zakona po kojima bi trebali živjeti. Bog je u svim razdobljima čovjekova života na Zemlji slao proroke kako bi upozorio i pomogao ljudima u ispravnom načinu življenja. I danas je na Zemlji poslije Isusa najveći prorok svih vremena, koji je donio istinu kakva nikada u povijesti nije zabilježena! Kao i u svim vremenima tako i danas, crkve su prve digle glas protiv proroka. Zašto? Božanski nauk automatski poništava njihov nauk a time njihovu moć i vlast nad ljudima!

Može se reči da je program velikih crkvenih institucija (katoličke, luteranske…) – kontrolirati čitav svijet a podloga za to je religijska mržnja, nasilje i sve to pod imenom Krista. Nije čudo da su posvuda reakcije u obliku nasilja i to od obitelji do država. Je li Biblija knjiga koja potiče na nasilje, teror? Crkve kažu da je Biblija božja riječ (svećenička ideologija)! U katekizmu stoji da Stari zavjet nadopunjuje i treba se ispuniti u Novom zavjetu. Nedopustivo je da se Isus i Božje djelo stavlja ispred tih svećeničkih konstrukcija i time se na Njegova leđa stavljaju stoljetni zločini sve do današnjih dana.

Svatko po svojoj savjesti može vjerovati u što hoće i kome hoće, no treba znati da je tada i sam sudionik tuđe sudbine i tuđih dijela.


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Prevedi ovaj blog

%d blogeri kao ovaj: