ZLOČINI I NASILJA NE ZASTARIJEVAJU

Početna stranica » Trebamo li to znati? » Morao sam utvrditi, ne samo na svoje čuđenje već i na svoj užas da kako u katoličkoj tako i u evangelističkoj crkvi postoji više poganstva nego učenja Isusa iz Nazareta. Pa što je onda zapravo vjerodostojno u toj crkvi?!

Morao sam utvrditi, ne samo na svoje čuđenje već i na svoj užas da kako u katoličkoj tako i u evangelističkoj crkvi postoji više poganstva nego učenja Isusa iz Nazareta. Pa što je onda zapravo vjerodostojno u toj crkvi?!

U svom životu pročitao sam s interesom mnogo toga i povjerovao u to. Kasnije se ispostavilo da je neistinito. U tom pogledu sam, sitničavo rečeno, postao skeptičan. U “Proroku br. 13” pročitao sam opet nešto interesantno, npr. sljedeće na strani 4: “Koliko mi je poznato, ceremonije, rituali i običaji takozvanih kršćanskih crkava danas, odgovaraju različitim kultnim postupcima poganstva. U poganskom vremenu postojao je oltar (žrtvenik, prim. prev) na kojem su se izvršavali žrtveni postupci i žrtvovale životinje bogovima..

… Kako se mogu današnji običaji kao studij teologije, posvećenje svećenika, ređenje župnika, oltari, rituali, ceremonije, dogme, tamjan, sveta vodica, obožavanje relikvija, ispovijedanje vjere bez ispunjavanja Božjih zapovijedi, usuglasiti s Isusovim učenjem? To isto vrijedi i za darovanje svijeća, otpust, opraštanje grijeha od župnika i svećenika, hostiju pri večeri, pomazanje bolesnika a također i obožavanje Marije.” Dalje se tada kaže: ”Isus međutim nikada nije govorio o svemu tome.”

U odgovarajućoj literaturi pročitao sam kako je bilo kod poganina. Saznao sam da je bilo onako kako je nagoviješteno u Proroku br. 13 na str. 4. Morao sam utvrditi, ne samo na svoje čuđenje već i na svoj užas da kako u katoličkoj tako i u evangelističkoj crkvi postoji više poganstva nego učenja Isusa iz Nazareta. Pa što je onda zapravo vjerodostojno u toj crkvi?!

Na temelju svog istraživanja i svoga stečenog uvjerenja sada sam učinio korak koji je zapravo odavna sazrio i istupio sam iz crkve. Hoću biti kršćanin a ne poganin …

Pismo njemačkog čitaoca iz Proroka br. 13

Iz brošure Prorok br. 13 ” Zaklopite Bibliju! Izdaja Isusa Krista i proroka”

Priredila: Ana Jurić


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Prevedi ovaj blog

%d bloggers like this: