ZLOČINI I NASILJA NE ZASTARIJEVAJU

Početna stranica » Korijeni zločina u vjerskim institucijama » Katastrofalne posljedice nakaradnih religijskih sustava za žene i djecu?

Katastrofalne posljedice nakaradnih religijskih sustava za žene i djecu?

Žene su žrtve religijskih (muških) predodžbi i njihova egoizma.

Od samog početka žene su predstavljane kao sinonim grijeha (Adam i Eva) i uslužni objekt muškaraca, a tu sliku o njima stvorili su muškarci u dugačkim haljinama.

Gotovo u svim religijskim spisima žena je nužno zlo muškaraca, npr:

“Žena je promašaj prirode (Tomo Akvinski)

“Žene su uglavnom određene da zadovoljavaju pohotu 

 muškaraca” (sv. Ivan Zlatousti)

”Žene su vrata prodora vraga” (sv. Tertulijan)

“Žena mora pokriti glavu, jer nije Božja slika” (sv.  

 Ambrozije)

“Žena je promašaj prirode, neka vrsta unakaženog, 

 promašenog, neuspjelog muškarca” ( sv.Toma Akvinski)

Religije i dan danas slave svece tih izjava!

Ne samo što se glavari katoličke, pravoslavne, evangelističke kao i drugih tzv. kršćanskih i nekršćanskih religija nisu ogradili od izjava i djela svojih prethodnika  iz prošlosti, već oni to još i danas potvrđuju mnogim izjavama i djelima.

Upravo taj “visoko promoviran i cijenjen svjetonazor” produbljuje razliku između muškarca i žena. Primjerice, u Hrvatskoj pojedini visokopozicionirani svećenici otvoreno govore protiv žena – nazivaju ih drugotnima šaljuči javne poruke kako su žene dužne slušati muškarce. Praktički, javno potiču muškarce na nasilje u obitelji i šire. Žene se optužuje za prostituciju, muškarce ne – čak i ugledni psiholozi govore da su žene krive za nasilja muškaraca nad njima svojim neprikladnim oblačenjem! 

I danas religijske institucije, na čelu sa katoličkom drže žene u mračnim predstavkama svog vjerskog učenja! 

To mračno religijsko učenje indoktrinira djecu nasilnim krštenjem i nasilnim podučavanjem od vrtića do srednjih škola uz blagoslov njihovih lakeja u državnim institucijama.

Ova povijest religijskih institucija putem svojih teoloških stručnjaka pokušava se revidirati i uljepšati. 

Teologiji zla, žene trebaju jednom zauvijek zatvoriti usta a to mogu jedino spoznajom i napuštanjem crkvi fizički i duhovno!

Religijski samoprozvani vođe i njihovi lakaji – politički moćnici, svojom lakomošću za materijalnim dobrima i moći doveli su ovaj svijet do ponora – urušili su sve etičke i moralne vrijednosti što je dovelo do beskrupuloznog uništavanja ljudskog identiteta i zemaljskih dobara. 

Povijest nasilja, agresije i degradacija žena u kontinuitetu je do danas. To se gotovo svakodnevno vidi :

  • nasilje u obitelji
  • nasilje i potplaćenost žena u odnosu na muškarce na radnom mjestu
  • u politici, gospodarstvu, državnim institucijama, kulturi i drugim javnim djelatnostima žene nisu ravnopravno zastupljene i nemaju ista prava kao muškarci
  • zastupljenost žena na rukovodećim položajima je minorna
  • vjerske institucije su zatvoreni klubovi muškaraca u kojima žene nemaju nikakav pristup osim da im kuhaju, peru, čiste njihove odaje i posjećuju njihove mise u vjerskim objektima – to dovoljno govori o autentičnosti njihovog učenja
  • mnogi religijski predatori stoljećima su silovali i zlostavljali nebrojeni broj dječaka, djevojčica i žena – čine to i danas
  • poznato je kako je visoko svećenstvo na čelu sa papama obilato konzumiralo prostituciju
  • muška prostitucija uzima se kao normalna, a ženska je degradirana i osuđuje se

Religijski fanatizam većine svjetskih religija je opasan virus kojim su muškarci u dugačkim haljinama zarazili veći dio čovječanstva.

Da bi se pročistio i počistio taj sustav lažnih vrijednosti koji su po svijetu instalirali religijski glavari potrebno je da se žene pojedinačno i snažno suprotstave tom stoljećima izgrađenom zlu!

Treba osvijestiti – religijski glavari su žene kroz čitavu povijest označili kao manje vrijedne u odnosu na muškarce! Oni su u društvo usadili kako su žene beznačajne, manje vrijedne, kako nemaju pravo prosuđivati ili reći što misle i da ne posjeduju nikakve vrijednosti. Oni su odredili da žene budu robovi muškaraca i samo statistički broj.

Žene ne trebaju više biti poslušne ovce muškaraca, one imaju snagu da se suprotstave religijskom fanatizmu i njegovim poslušnicima! 

Sada je vrijeme žena za pokazivanjem svojih  iskonskih postojanosti i pravih vrijednosti! Kada, ako ne sada! Više nije vrijeme kolektivnih akcija i revolucija – to ne dozvoljavaju svjetski sustavi koji imaju sve pod kontrolom. Osobi kao pojedincu još je moguće da spasi identitet svoje matrice, svoj DNK, svoju slobodu! Na žalost mnogi iz neznanja i stoljetne procijepljenosti od vladara svijeta postali su njihove žrtve!

Ali one, pa i oni koji se svojom spoznajnom sviješću još mogu spasiti, to mogu učiniti sada! Taj sada je već “sada” – vrlo kratak! Svatko se treba dogovoriti sam sa sobom – svojom savješću – to je  za svakog jedino mjerilo! Treba vjerovati tome svom najunutarnjijem impulsu (glasu) – a ne vladarima ovog svijeta! Kada, ako ne sada!

Ana Jurić


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Prevedi ovaj blog

%d blogeri kao ovaj: