ZLOČINI I NASILJA NE ZASTARIJEVAJU

Početna stranica » Korijeni zločina u vjerskim institucijama » Koje je pravo značenje križanja – kad ruka svećenika, političara, sportaša …i inih vjernika (npr. nogometaša kad istrčavaju na teren) radi križ na svom tijelu? Znaju li mnogi od njih pravo značenje tog čina!?

Koje je pravo značenje križanja – kad ruka svećenika, političara, sportaša …i inih vjernika (npr. nogometaša kad istrčavaju na teren) radi križ na svom tijelu? Znaju li mnogi od njih pravo značenje tog čina!?

Ilustracija: de.jf-staeulalia.pt

Božanska poruka križa simbolično predstavlja Svijetlo, Vječni život, Kozmičku ili Božansku ljubav!

Crkveno tumačenje križa svima je poznato: Križ je simbol muke, patnje, stradanja – temelj je razapeti Isus na križu.

Svećenstvo se u vremenu Isusovog boravka na zemlji preplašilo Njegovog propovijedanja (Govor na Gori). Te propovijedi postale su ozbiljna opasnost za njihovu opstojnost.

Isusovo Božansko učenje i tumačenje bilo je upravo na tragu Svjetla, uvida u vječni život i objašnjenja o značenju življenja božanske ljubavi – upute za život. On je donio i tumačio simboliku križa. Narod Ga je počeo masovno slijediti:

Tadašnja crkvena vlast donosi lukavu odluku – nahuškala je rimsku vlast da Isusa uhite kao bogohulnika i razapnu na križu.

Zašto baš na križ? Križ je simbol božanskog učenja – simbol čistoće, ljubavi i blagosti! 

Znali su: raspnu li ga na križu, razapeli su božansko učenje.

Tim činom svećenstvo je htjelo Bogu zatvoriti usta. Sebe su proglasili Božjim tumačima i zastupnicima na Zemlji i tako narodu koji nikada ne razmišlja svojom glavom zamaglili um i oči, jer im se više svidjelo crkveno licemjerno učenje. Tako je bilo – tako je i danas! Slijediti Boga – imperativ je slijediti “majku crkvu”! Do Boga se ne može doći – jedino preko crkve – tako se uče vjernici!


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

Prevedi ovaj blog

%d blogeri kao ovaj: