ZLOČINI I NASILJA NE ZASTARIJEVAJU

Početna stranica » Zašto?

Zašto?

Budući upravo Katolička crkva insistira na rasvjetljavanju komunističkih zločina pod motom da zločini nikada ne zastarijevaju a što nije upitno – zalažemo se za rasvjetljavanje  nebrojenih zločina u svijetu posebno u Hrvatskoj, za koje je direktno i indirektno odgovorna Katolička crkva.
Svjedoci smo flagrantnog prekrajanja povijesnih činjenica po kojima se zločini i zločinci prikazuju kao borba ili borci za pravdu, kao spasitelji i zaštitnici naroda. Stalnim ponavljanjem određenih zastrašivajućih «afirmativnih» mantri od najviših dostojanstvenika i njihovih «uglednika», još živi svjedoci ne mogu i ne smiju govoriti o istinitim događanjima. Razmislimo zašto?
Borci za ljudska prava, neki ljudi iz medija koji se bave tom tematikom, povjesničari i drugi relevantni poznavaoci  povijesnih činjenica proglašavaju se neprijateljima Hrvatske države, jer navodno napadaju svetinje hrvatskog naroda.
Podsjetimo se: Manihejci, Katari, Bogumili proganjani su (samo zato što su pokušavali živjeti istinsku kršćansku vjeru) i ubijani od inkvizitora poslanih iz Rima. Danas se inkvizicija zove «justitia et pax».  Može li se reći da su ubojstva preinačena u teške klevete i da imamo određena medijska smaknuća.
Pitamo, da li zločini i nasilja ne zastarijevaju nikada za sve ili samo za neke?

 


Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s

%d blogeri kao ovaj: